El blog de l'Emma Roca
Últimes entrades
Entrades per data
2019
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
01
Octubre
2011
Cavalls del Vent

3ª EDICIÓ DE LA CAVALLS DEL VENT


Aquest dissabte ha tingut lloc un ultratrail dur i exigent: La cursa de Cavalls del vent amb 85km de recorregut i 5200m+, passant per 8 refugis del Parc Natural del Caí Moixeró, amb sortida i arribada a Bagà.
Hi anava amb molta il·lusió, preparada mentalment i havent reconegut ja el terreny en dies previs. Però arrossegava una fascitis plantar, un refredat i un no dormir (típic ja a casa amb 3 nens petits) que no m’ho posaven fàcil.

Vaig sortir a un ritme alegre parant el mínim als avituallaments ja que portava la meva pròpia motxil·la, i vaig passar per Rebost amb 1:05 i a la Tossa portava 2:08. Amb un avantatge ja sobre les immediates perseguidores vaig baixar controlant i agafant un ritme, però els errors es van començar a notar: no vaig veure més que un bidó d’aigua + powergel fins a Niu de l’Aliga, vaig fer curt d’aigua al següent tram fins a Serrat i de Cortals fins a Aguiló, provocant que no pogués menjar el sòlid que portava a sobre,.. Abans d’arribar a Cortals vaig mirar de menjar una mica i sense voler vaig ensopegar caient amb violència sobre les pedres del corriol, se’m van enrampar els dos bessons de cop i sort que un altre corredor em va aixecar del terra i un cop dreta i respirant a fons es van tornar a posar a lloc per poder continuar. Llavors vaig arribar a Prat d’Aguiló ja amb rampes, estómac una mica inestable i amb molta sed. Portava 6h13min de carrera.

El pas de gosolans encara el vaig fer a ritme, però després la baixada a l’Estasen les cames ja no eren les mateixes, no tenia velocitat i els quadriceps s’enrampaven! Des d’Estasen vaig menjar i baixar tranquil·la cap a Gresolet per recuperar-me una mica, però des d’allà ja sabia que la Nuria venia molt aprop, i un cop vaig coronar el coll de la Bauma em va passar baixant com un coet, quina enveja em feien les seves cames!

Encara tenia esperances a recuperar-me de la deshidratació, però anava a pitjor, ja no acceptava els aliments i el cos s’anava buidant. A St. Martí ja no era jo, descomposada, desorientada i sense cames. La pujada als empedrats ja de nit es va fer eterna, em faltava energia per tot arreu, mirava el crono i estava fent 15minuts més dels previstos. Un cop al St. Jordi em vaig dir: va que ja estàs, una hora i quart i a Bagà... van ser 30min més del previst, amb fallada muscular per tot arreu, gran dolor, diarrea, mareigs i mal a un dit de la mà de la caiguda a Cortals (que l’endemà van confirmar fractura de la falange). La Nerea em va passar passat el St.Jordi i preocupada per com anava es va oferir a ajudar-me en tot el que pogués, em vaig negar i li vaig dir que tirés, que la 2a plaça la tenia que assegurar, que jo ja arribaria... vaig arribar, quasi 1h més tard del previst però satisfeta per haver aconseguit acabar tot i la devallada muscular a partir de la 7a hora de cursa. La manera que vaig aguantar fins al final a partir de St.Martí encara no m’ho explico, que gran és a ment quan el cos ja ha dit prou!

La classificació final va ser:
Nuria Picas: 11h37min
Nerea Martínez: 12h08min
Emma Roca: 12h34min

Fotos:  Pau Zamora i David Rovira

Comentaris
Escriu el teu comentari
Nom:
E-Mail:
Comentari:
Escriu el codi:
Patrocinadors:
ALTRA shoes
Ultimate
World Of People to Inspire
Gratacool
SUMMIT Sport Data Lab
Col·laboradors:
Natursoy
Arch Max
POLAR
Marmot
ROKA
Cenit
Miquel Salinas
Enric Violan Podologia
Alimmenta
Wong Performance
programador php freelance Barcelona
© 2019 Emma Roca Official Website. All rights reserved.